A véletlenek soha sem véletlenek!

 

nincsenek veletlenek nAz elmúlt hónapokban azt vettem észre a saját életemben, hogy gomba mód megszaporodtak a "véletlen" egybeesések. Nem mintha azelőtt hiányoztak volna, de most mintha sokszorsárára nőtt volna az erejük és a gyakoriságuk

Elkezdtem meditálni a dolgon és rájöttem, hogy ez a folyamat szoros összefüggésben van a folyamatosan emelkedő energiaszinttel, ami az emberiség spirituális fejlődésének a természetes velejárója.

 

A nyári pihenésünket Balatonfüreden töltöttük és ez alatt az idő alatt volt 10 olyan különös nap, amikor minden nap találkoztunk 2-3 régi kedves ismerőssel. Mintha mindannyian csak azért jöttek volna oda, hogy találkozhassunk egymással. Mindenkivel váltottunk néhány szót, megtudtuk kinek hogyan alakult az élete az elmúlt időszakban.

 

Vajon mi a közös az életed véletlen egybeeséseiben?

 

Elgondolkodtam rajta, hogy mi a közös, azokban az emberekben, akikkel ebben az időszakban találkoztunk és sikerült megtalálnom a választ. Mindannyian nagyjából velünk egykorú gyerekeket nevelnek, vagyis az életük ezen a területén nagyjából párhuzamosan halad.

 

Az volt az érdekes ezekben a találkozásokban, hogy mindenkit mi szólítottunk meg, de a rövid találkozásokat leszámítva senkivel nem sikerül hosszabb időt együtt tölteni. Elképszetően érdekes élmény volt mindez, de véletlennek semmiképp nem nevezném

 

Mi az a szinkronicitás?

 

A szinkronicitás fogalmát Carl Gustav Jung svájci pszichológus vezette be, amit arra a megfigyelésére alapozott, hogy ha tudatunkban egy bizonyos információra vagy szimbólumra koncentrálunk, akkor a szimbólumhoz kapcsolódó jelenségek gyakorisága felszaporodik az életünkben.

 

Jung a saját példájában a "hal" szimbólumát említi. Ha sokat gondolkodsz, vagy beszélsz a halakról, akkor rövidesen a halakkal kapcsolatos események és szimbólumok sokasága fogja megtölteni az életedet, egyszerűen azért, mert a tudatodat arra fókuszálod.

 

Nincsenek véletlenek

 

Ezt a jelenséget a hétköznapi spirituális gondolkodás úgy hívja, hogy "nincsenek véletlenek", vagyis mindennek, ami veled történik az életedben oka van és ez az ok te magad vagy. Minden esetben, amikor egy esemény feltűnően sokszor ismétlődik meg az életedben érdemes elgondolkodnod rajta, hogy mit üzen neked az a történés.

 

Mikor naponta többször is "véletlenül" összefutsz egy ismerősöddel az nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy valami üzenetet hordoztok egymás számára. Ilyenkor érdemes megállnod egy pillanatra és váltanod néhány szót az illetővel, hogy megtudhasd mi dolgotok van egymással.

 

Egy olyan folyamat részese vagy ebben a pillanatban, ami az emberiség egész eddigi történetében példa nélkül való.

 

Elképesztően fontos, hogy odafigyelj az életednek erre a "szokatlan" változására. A "véletlenek" sorozat mind azoknak a segítő energiáknak az összessége, amik a spirituális felemelkedésedet szolgálják. Segíts ezeknek az energiáknak, hogy ők is segíthessenek a spirituális fejlődésedben

Kövesd cikksorozatunkat a Facebookon!

 


Az Ébredő Erő Akadémia
közösségi szerepvállalása

Kicsoda Schilling Péter?

Schilling Péter

2002-ben szenvedélyesen kutatni kezdte az emberi tudat fejlődését, és az ehhez a fejlődéshez kapcsolódó spirituális törvényeket. Az általa fejlesztett, újító szellemű, önismereti képzési rendszer a pitagoraszi számelmélet alapjaitól vezet el korunk legjellegzetesebb önismereti kihívásaihoz. Gondolkodásmódját azok a kultúrtörténeti összefüggések inspirálják, amelyek alapját a spirituális energiák és a teremtő képesség jelentik.

Milyen szerepet vállal Péter az Ébredő Erő Akadémiában?

 

Kattints ide és tudj meg többet Péterrõl>>>

 

 

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

HOL TALÁLKOZHATTÁL VELÜNK?

LÉPJ KAPCSOLATBA VELÜNK